VERHALEN & INTERVIEWS

Vrienden van De Mijl in de spotlight: Stef & Frank Kanen

Een vriend:een persoon waarmee je een speciale persoonlijke band hebt. De Mijl zou niet zonder deze vrienden kunnen. In al die jaren dat dit wielerevenement bestaat hebben we al vele vriendschappen opgebouwd; met de renners, onze trouwe bezoekers maar zeer zeker ook onze sponsoren.

Lees verder

Prowise imponeert de Vrienden van de Mijl

“Altijd leuk zo’n kijkje in de keuken van een collega. Maar dit was echt indrukwekkend!”

Lees verder

Mijl fotograaf Peter van Rooij organiseert een Benefiet(s)avond

Peter van Rooij is al jaren niet meer weg te denken als wielerfotograaf tijdens de Mijl van Mares. Hij levert ieder jaar weer prachtige foto’s aan en zijn inzet en gedrevenheid worden dan ook enorm gewaardeerd. Ook dit jaar zal hij weer aanwezig zijn als fotograaf bij De Mijl maar zet hij zich ook in voor wat anders. Peter is namelijk vastberaden om de strijd tegen de ziekte kanker te steunen en organiseert daarom op 25 mei een Benefietsavond in de Muzenval in zijn woonplaats Eersel. De opbrengst komt ten goede aan Alpe d’HuZes, waaraan hij in juni gaat deelnemen met team Nefkens Peugeot.

Lees verder

Voormalig Tourwinnaars aanwezig bij de Mijl

Oude tijden herleven bij de Mijl van Mares Op zaterdag 29 juli is de 56e editie van de Mijl van Mares in Maarheeze. Naast de welbekende Profronde is het programma dit jaar extra uitgebreid. Bovendien wordt er een prominentenronde onder leiding van burgemeester Vermue georganiseerd. De Mijl krijgt daarbij bezoek van niet één, maar twéé grootheden uit onze vaderlandse wielergeschiedenis, namelijk voormalig tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk.

Lees verder

Vrijwilliger in de spotlight: Luuk Loeff

Luuk loeff is geboren en heel zijn leven al woonachtig in Maarheeze. Na 25 jaar op de Gaffel te hebben gewoond, woont hij nu samen met zijn vriendin Winnie in de Julianalaan. Luuk is werkzaam op de Development afdeling van het Budelse bedrijf Prowise. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd te vinden bij Anytime in Maarheeze.

Lees verder

​Vriend van De Mijl: Jörgen de Natris, eigenaar van De Natris Witgoed

De Mijl zou De Mijl niet zijn als we niet zoveel Vrienden hadden. Deze vriendschappen hebben we opgebouwd met de renners, onze bezoekers en zeker ook met onze sponsoren. Dit jaar zetten we een ondernemer in de schijnwerpers die al een lange historie heeft met De Mijl (15 jaar). Jörgen de Natris, eigenaar van De Natris Witgoed, vertelt over hemzelf, zijn gezin, hobby's en zijn relatie met De Mijl.

Lees verder

Ook de Rondemissen kunnen we deze ronde niet missen

Zoals de kiezel hoort bij de kei, de honing bij de bij, de modder bij de klei en het bed bij de sprei, zo horen de Rondemissen bij het wielrennen. Maar overal wordt er wel een iets andere invulling aan gegeven. Tijdens de Tour de France is het de Missen verboden om zelfs maar een woord met de renners te wisselen. Bij De Mijl is het gelukkig allemaal wat losser. Op zaterdag 29 juli a.s. zullen Floor Neerhoff en Merel van Hunsel dit in hun rol als Rondemiss bij De Mijl zelf gaan ervaren.

Lees verder

Vriend van De Mijl: Marcel Smits, eigenaar van Pannenkoekenhuis de Clown uit Leende.

De Mijl zou De Mijl niet zijn als we niet zoveel Vrienden hadden. Deze vriendschappen hebben we opgebouwd met de renners, onze bezoekers en zeker ook met onze sponsoren. Dit jaar zetten we een ondernemer in de schijnwerpers die al een lange historie heeft met De Mijl. Marcel Smits, eigenaar van Pannenkoekenhuis de Clown uit Leende, vertelt over hemzelf, zijn gezin, hobby's en hart voor De Mijl.

Lees verder

Het wielergevoel van De Mijl

[Door Eric Vrijsen: journalist / oud-Maarheezenaar] Hadden ze daar in Rio de Janiero die Olympische wegwedstrijd niet wat later kunnen plannen dan zaterdag 6 augustus? Dan hadden Steven Kruijswijk, Wout Poels en Tom Dumoulin op vrijdag 5 augustus in de Mijl van Mares kunnen starten. Die drie renners zijn immers de winnaars van de Mijl in achtereenvolgens 2012, 2013 en 2014.

Lees verder

"Voorwoord" voor de Mijl van Mares door burgemeester Vermue

Jarenlang was het een mooi gebruik, dat de burgemeester van Cranendonck een voorwoord schreef in onze papieren Rondekrant. Nu deze Rondekrant er niet meer is, zetten we deze traditie gewoon digitaal voort!

Lees verder

​Vrijwilliger in de spotlight: Carlo Govers

De Mijl kan niet zonder ze: vrijwilligers. In deze jaarlijkse rubriek zetten we één van onze steunpilaren op een voetstuk. Dit jaar ploegleider Carlo Govers.

Lees verder

Het Huub Zilverberg-syndroom

De plaatselijke favoriet wint (meestal) niet

Lees verder

DE RONDEMISSEN VAN DE MIJL : “Is er iets speciaals bij de 55e Mijl?”

Al jaren worden de interviews met onze Rondemissen gehouden op een exotische of in ieder geval warme en zonnige plek. Maar in deze weken is het overal in Nederland, ja zelfs in grote delen van Europa, erg nat. Dus we blijven in de plaats waar ons wielerevenement alweer voor de 55e keer georganiseerd wordt: Maarheeze. Ik zit aan de keukentafel van onze Rondemissen en probeer te achterhalen wie ze zijn en wat voor band ze met de Mijl van Mares hebben.

Lees verder

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen