Prowise imponeert de Vrienden van de Mijl

“Altijd leuk zo’n kijkje in de keuken van een collega. Maar dit was echt indrukwekkend!”

Op vrijdag 25 mei jongstleden waren ruim 25 deelnemers present voor de jaarlijkse Voorjaarsbijeenkomst van de Vrienden van de Mijl.

De middag begon traditiegetrouw met koffie en broodjes op het zonovergoten terras van  ’t Hof. Vervolgens bracht de bus van Heuvelmans ons, net als het vorige jaar, naar het Budelse land. Dit keer werden we hartelijk ontvangen door de altijd goedlachse Erik Neeskens van de firma Prowise. Hij had koffie en gebak voor ons klaar staan.

Erik vertelde in zijn presentatie over de digitale schermen en toonde ondertussen live hoe gemakkelijk je ermee kunt werken. Het Budelse bedrijf, dat in 2009 begon vanuit een garagebox, heeft als doel het leren interactiever te maken.  “Een goede leerkracht maakt het grootste verschil. Maar onze geïntegreerde totaaloplossing staat met stip op 2.”

Het blijkt een product, dat tegenwoordig niet alleen meer op scholen gebruikt wordt.  Maar ook bij bedrijven als BMW, Volkswagen en zelfs Microsoft hangen inmiddels schermen van Prowise uit ons eigen Cranendonck. Erik is dan ook erg trots op de vele prijzen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gewonnen waaronder de  eerste prijs van FD Gouden Gazellen 2017, in de categorie Grote bedrijven Zuid-Nederland. Een prijs voor de snelst groeiende bedrijven per regio over de afgelopen 3 boekjaren.  

Na deze mooie woorden en beelden op het scherm volgde een rondleiding door de diverse panden van Prowise. Hay Hutjens nam ons mee langs onder andere ‘de dames van de marketing’, de afdeling ontwikkeling en het magazijn. En overal had hij een helder betoog óf een sappige anekdote met betrekking tot die plek. Ook zagen we onderweg enkele vrijwilligers van onze Mijl (Tijn en Luc), die bij Prowise hun boterham verdienen.

Afsluitend werd er nog volop ‘geëvalueerd’  onder het genot van een lekker verfrissend drankje. Enkele bestuursleden stonden ondertussen ook nog even voor de camera van RTV Horizon, die deze middag opnames maakten voor hun uitzending over De Mijl (het nieuwe bestuur, de nieuwe plannen en een oproep voor vrijwilligers).

Met een bezoek aan het zonovergoten terras van Ons Lieske en de heerlijke BBQ werd dit jaarlijks ‘Uitje van De Vrienden van de Mijl’ weer passend afgesloten.

Al met al weer een gezellig en leerzaam uitstapje.

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen