DE RONDEMISSEN VAN DE MIJL : “Is er iets speciaals bij de 55e Mijl?”

Al jaren worden de interviews met onze Rondemissen gehouden op een exotische of in ieder geval warme en zonnige plek. Maar in deze weken is het overal in Nederland, ja zelfs in grote delen van Europa, erg nat. Dus we blijven in de plaats waar ons wielerevenement alweer voor de 55e keer georganiseerd wordt: Maarheeze. Ik zit aan de keukentafel van onze Rondemissen en probeer te achterhalen wie ze zijn en wat voor band ze met de Mijl van Mares hebben.

De oplettende lezer heeft natuurlijk al meteen in de gaten, dat ik bij beide Rondemissen aan de keukentafel zit. Ja inderdaad, dit jaar hebben we twee zussen die de winnaars gaan kussen. Dit is een primeur voor De Mijl. 

“Toch heel bijzonder, zo samen als zussen”, zegt Hilde van Beek, die Commercieel Management studeert aan de Zuyd Hogeschool in Sittard. “We zijn zussen én vriendinnen. En dat wordt steeds sterker naarmate we ouder worden.” “Het is kei gezellig en we doen echt veel samen”, vult de jongere zus Romy aan. Om er met een knipoog aan toe te voegen: “We kunnen meestal goed met elkaar opschieten!” Ze hebben er beiden echt zin in om als Rondemiss bij De Mijl aanwezig te zijn. Al hun hele leven wonen ze binnen of bij het parcours van de wielerronde en zijn daarmee vanzelfsprekend 
trouwe bezoeksters van de profronde. “Ik ben niet echt een wielerfanaat, maar er is die dag zoveel te doen. Dus dat ‘feestje’ wil je niet missen.”, aldus Hilde. Een echte favoriet om tijdens De Mijl te mogen huldigen heeft ze dan ook niet. Of eigenlijk toch wel. “Tom Dumoulin natuurlijk. Hij komt uit Limburg. En bij ons op de Hogeschool hebben ze het altijd over ‘onze Tom’.” Hilde is Miss Bavaria bij De Mijl. “Natuurlijk omdat ik de oudste ben!” 
 
Haar jongere zus Romy heeft net haar Havo-examen gedaan en wacht nog op de uitslag. Als ze geslaagd is, gaat ze na de zomer International Business Management in Eindhoven doen. “Dan kan ik ook nog lekker in Maarheeze blijven wonen”, zegt Romy. “Hier kent iedereen elkaar en groet iedereen ook naar elkaar.” En Hilde vult aan: “Als je op stap gaat, dan sta je nooit lang alleen, want je kent altijd wel iemand. Dat is het mooie aan Maarheeze, aan heel Cranendonk! ” 

Als Romy naar haar favoriete wielrenner gevraagd wordt, ratelt ze meteen spontaan op: “Marianne Vos. Zij is de beste van Nederland. 2 keer Olympisch kampioen en 13 keer Wereldkampioen als wielrenster.” Om er vervolgens,met een ondeugende blik aan toe te voegen: “Wikipedia is ideaal”. Zij heeft zich duidelijk goed voorbereid op dit gesprek. Tijdens deze editie van De Mijl loopt Romy rond als Miss Rabobank. “Dat is toch prachtig! Veel mensen uit Maarheeze en omgeving kennen ons Mam (Mirjam van Beek), omdat zij al jaren bij de Rabobank werkt. Zij is ook een soort Miss Rabobank.” 
 
De dames zien er op de dag van De Mijl prachtig uit. Liplijn Fashion uit Budel verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends. ’s Morgens worden de dames gekapt door de medewerkers van Loos Kappers in Maarheeze en het team van Kapsalon Iets Anders (ook uit Maarheeze) verzorgt de visagie. Om alvast een beeld te krijgen van onze Rondemissen hebben we hier een foto bij geplaatst, die Mirthe Rutjes van MRfotografie voor ons gemaakt heeft. “Het is dit jaar de 55e Mijl! Is er daarom nog iets speciaals geregeld”, vraagt Hilde? Nou, wat dacht je van twee zussen die als Rondemissen onze Mijl promoten. Dat vinden wij héél speciaal.   Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen