​Vrijwilliger in de spotlight: Carlo Govers

De Mijl kan niet zonder ze: vrijwilligers. In deze jaarlijkse rubriek zetten we één van onze steunpilaren op een voetstuk. Dit jaar ploegleider Carlo Govers.

Carlo wie?

Geboren en getogen in Maarheeze, is de nu 31-jarige Carlo Govers. Zijn roots liggen aan het Wilhelminaplein in ‘Maarheeze-Zuid’. Broers en zussen? Jazeker! Broertje Patrick is inmiddels getrouwd en ook woonachtig in Maarheeze. Zusje Sandy woont in Breda, maar is nu tijdelijk in het buitenland voor haar werk. Zelf werkt Carlo bij de DAF en is actief binnen de financiële administratie van het Eindhovense bedrijf. En dan nog de liefde, een aantal jaar geleden sloeg de vonk ook over naar huidige vriendin Esther waarmee hij dit jaar nog een kindje verwacht!

In zijn vrije tijd is Carlo vooral bezig met voetballen. Vruuger, heul lang geleden, is hij begonnen in de jeugd en doorgegroeid tot het 1e elftal. Het actief voetballen is inmiddels afgezakt naar het tweede niveau van de plaatselijke VV, maar daardoor heeft Carlo wel meer tijd gekregen om de jeugd op te leiden om ook ooit in het eerste elftal te kunnen schitteren. Sinds een aantal jaren is hij trainer/coach van de C1 en heeft het ontzettend naar zijn zin bij deze jonge talenten.

Vrijwilliger in hart en nieren!

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Carlo is zijn ‘hele leven’ al vrijwilliger geweest. Begonnen bij de Harlekyn, zowel medewerker als bestuurslid. Daarna aangesloten bij de Muuzevangers om de Bonte Avond commissie van de nodige kennis en handjes te voorzien om de Maarheezenaren vier mooie avonden te bezorgen voorafgaand aan de carnaval.
En uiteraard ook vrijwilliger voor De Mijl. Na enig rekenwerk en wat terugzoeken, is hij eruit: vrijwilliger sinds 2008. Dit wordt dus al zijn 9e Mijl als vrijwilliger. Geweldig! Ik quote: “Het is ieder jaar weer een feest. Met de naaste vrienden die ik wekelijks zie, maar ook met mensen die ik alleen zie met De Mijl. We, de werkploeg, hebben ieder jaar ontzettend veel plezier om De Mijl tot een succes te maken!”

Grote tent

Sinds 2012 is Carlo ploegleider van het project ‘Grote tent’. Hij verzorgt alle facilitaire zaken zoals het regelen van de vrijwilligers voor achter de bar, onderhoudt het contact met de (bier)leveranciers en zorgt voor een indeling van het personeel. Een hele opgave, maar het geeft ontzettende voldoening om het ieder jaar weer op tijd klaar te zijn zodat er tot in de late uurtjes gefeest kan worden.

De laatste jaren is er een flink aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er gewisseld van leverancier (nu Bavaria) en is er een ‘nieuwe’ tent. De tent heeft een meer open karakter en nodigt de bezoekers nog meer uit om een drankje te doen en een dansje te wagen. Mooie ontwikkelingen!

Nieuwe krachten

Ben jij ook enthousiast geworden en heb je interesse om vrijwilliger te worden voor de Mijl van Mares? We kunnen altijd nieuwe krachten gebruiken. Stuur een email naar info@mijlvanmares.nl en dan zorgen wij dat er contact wordt opgenomen met je. Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen