Ook de Rondemissen kunnen we deze ronde niet missen

Zoals de kiezel hoort bij de kei, de honing bij de bij, de modder bij de klei en het bed bij de sprei, zo horen de Rondemissen bij het wielrennen. Maar overal wordt er wel een iets andere invulling aan gegeven. Tijdens de Tour de France is het de Missen verboden om zelfs maar een woord met de renners te wisselen. Bij De Mijl is het gelukkig allemaal wat losser. Op zaterdag 29 juli a.s. zullen Floor Neerhoff en Merel van Hunsel dit in hun rol als Rondemiss bij De Mijl zelf gaan ervaren.

De twee jonge dames zitten op een zonnig terras, 31 graden wat is het warm, en genieten van hun favoriete drankje; voor beiden een biertje. Het is nog een kleine 2 maanden tot De Mijl, maar ze hebben er al hun eerste ervaring als Rondemiss op zitten. Merel hierover: “Na een hele middag kleding uitzoeken bij Liplijn, hadden we kleding voor de fotoshoot gevonden. Op de dag van de fotoshoot zelf werden we helemaal opgemaakt en kregen we zo een beetje een indruk hoe het de 29e er aan toe gaat. Wel hoop ik dat het iets warmer wordt dan op de dag van de fotoshoot, haha.” En Floor vult aan: “Het is sowieso leuk om dit met een van je beste vriendinnen mee te maken! En het is ook zo leuk om zo in de watten worden gelegd, doordat onze haren en make up worden gedaan en omdat we allemaal kleren mogen passen!”. Het is duidelijk dat de dames er zin in hebben, maar met wie hebben we nu eigenlijk te maken?

Merel van Hunsel, Miss Rabobank, woont en studeert tegenwoordig in Tilburg (Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University). “Naast het studeren en het stappen ben ik graag ook nog sportief. Ik roei een paar keer in de week bij de studentenroeivereniging van Tilburg. Daarnaast sta ik zo af en toe in de sportschool. Een week geleden ben ik zelfs voor de eerste keer op een wielrenfiets gestapt, wie weet wat dat gaat brengen…”. Maar Merel heeft wel een onwrikbare band met Maarheeze. “Ik heb jarenlang gehockeyd bij HC Cranendonck. Daar moest ik helaas stoppen omdat het niet ging met op en neer reizen. Ook heb ik vaak op de Bonte Avonden gestaan als lid van Mouse Dancing Team. Daarnaast werk ik al 2 jaar bij de Kruidvat in Maarheeze, waar wellicht veel mensen mij van kennen. Mijn familie woont ook al jarenlang in Maarheeze. Mijn vader Toon van Hunsel is hier geboren en getogen. Mijn broers Jeroen & Maarten zijn actief bij JC Harlekijn en de voetbalclub, en heb ik zelfs een ex-mis, Sanne van der Linden, in de familie.”

De andere Rondemiss, Miss Bavaria, is Floor Neerhoff. Zij volgt de opleiding tandartsassistente op het Summa College in Eindhoven en verwacht deze volgend jaar met goed gevolg af te ronden. “In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met dansen en ik vind het ook heel leuk om bij te kletsen met vriendinnen! Verder is er natuurlijk ook GTST. Ik kijk het elke dag en anders kijk ik het terug. Echt een verslaving.”. Floor is geboren en getogen in Maarheeze en zeker geen onbekende in ons dorp. “Ik denk dat de mensen me wel kennen van mijn moeder Janny Verweerden of van mijn opa en oma, Dré en Truus Verweerden. Ook werk ik bij de Jumbo en zal veel mensen aan de kassa hebben geholpen.”

Ze hebben er beiden echt zin in om als Rondemiss bij De Mijl aanwezig te zijn. Floor: “Vanaf dat ik klein was tot nu heb ik me altijd uitstekend vermaakt! Vroeger waren we altijd met hele familie bij mijn opa en oma aan de Stationsstraat en nu ik ouder ben vier ik het met mijn zussen en vrienden. Zolang er maar veel mensen zijn en veel gezelligheid kan het ook niet mis gaan!”. En Merel stipt ook de nieuwe dag waarop De Mijl verreden wordt aan: “Dat is een heel goed idee. Dan zullen mensen minder rekening hoeven te houden met werk. Nu hebben wellicht de meeste zaterdag en zondag gewoon vrij. En zaterdag is sowieso meer een feestdag dan een vrijdag.”

De dames zullen er op de dag van De Mijl weer prachtig uit zien. Liplijn Fashion uit Budel verzorgt de kleding volgens de nieuwste modetrends. ’s Morgens worden de dames gekapt door de medewerkers van Kapsalon Iets Anders in Maarheeze en het team van BL3ND (ook uit Maarheeze) verzorgt de visagie. Om alvast een beeld te krijgen van onze Rondemissen hebben we hier een foto bij geplaatst, die Mirthe Rutjes van MRfotografie voor ons gemaakt heeft. En elders op deze website, onder het kopje "Foto's" vind je nog een aantal andere mooie foto's van onze Rondemissen.

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen