​Vriend van De Mijl: Jörgen de Natris, eigenaar van De Natris Witgoed

De Mijl zou De Mijl niet zijn als we niet zoveel Vrienden hadden. Deze vriendschappen hebben we opgebouwd met de renners, onze bezoekers en zeker ook met onze sponsoren. Dit jaar zetten we een ondernemer in de schijnwerpers die al een lange historie heeft met De Mijl (15 jaar). Jörgen de Natris, eigenaar van De Natris Witgoed, vertelt over hemzelf, zijn gezin, hobby's en zijn relatie met De Mijl.

‘Hobby’s? Verschillende, maar de tijd daarvoor heb ik wat minder!’

Jörgen woont nu zo’n 17 jaar samen met Susan in Maarheeze, samen hebben ze 3 kinderen. Twee zonen en een dochter. De oudste gaat nu naar groep 8 op basisschool de Stapsteen. Zijn tweede zoon naar groep 6 en zijn jongste naar groep 4. Zijn ouders komen uit Valkenswaard en Helmond, maar Jörgen zelf woont sinds zijn geboorte in Maarheeze.

Hobby’s heeft hij genoeg, maar daar heeft hij niet altijd evenveel tijd voor. Daarom plant hij ze ook. Vooral in de zomermaanden steekt het vliegeren er toch echt met kop en schouders bovenuit. Lekker een dagje weg, naar zee en naar het strand. Daar samen met zijn gezin, genieten van het weer en de wind om te vliegeren, dat is wat hij het liefste doet!

Daarnaast vindt hij het vooral belangrijk om bezig te blijven. Zo heeft hij thuis wat auto’s staan, ‘oude auto’s’ om mee te rijden en aan te sleutelen. We mogen gerust ‘oud’ zeggen, hij heeft namelijk een auto staan uit 1936 en een auto uit 1956. Puur en alleen voor de hobby.

‘3 x prijs!’

Wat Jörgen de laatste jaren vooral speciaal vindt aan de Mijl is dat zijn twee zonen al verschillende jaren mee doen met de Dikke Banden Race. Beide hebben zelfs al meerdere prijzen gewonnen, vorig jaar nog een derde en het jaar ervoor een eerste plaats! Afgelopen jaar heeft ook de jongste voor het eerst meegedaan en wilden ze met zijn drieën dolgraag op het erepodium staan. Vol trots staan ze samen op de foto, de bekers staan veilig op hun kamer. Ook dit jaar kunnen ze niet wachten om te starten.

Van Budel-Schoot naar Bunschoten’

Inmiddels is het alweer 25 jaar geleden dat Jörgen vanuit thuis is gestart met zijn bedrijf, Witgoed Service Cranendonck. Al gauw vertrok hij vanuit zijn garage naar zijn zaak in Leende. Wat leuk is om te vertellen is dat hij per ongeluk in dit werk terecht is gekomen. Voor die tijd, toen hij uit de marine kwam, heeft hij gesolliciteerd voor een baan als onderhoudsmonteur in Budel-Schoot. Althans, dat dacht hij. Het gedeelte van de onderhoudsmonteur klopte wel, maar het was niet Budel-Schoot maar Bunschoten! ‘Tja het lijkt allemaal veel op elkaar’. Onder het mom van: ‘we zien wel wat het gaat worden’ kwam hij ’s avonds in alle haast en hectiek om half 7 aan in Bunschoten. Zijn toenmalige baas vond het feit dat het zo tegen zat en dat hij toch was gekomen al meteen voldoende en zijn nieuwe baan was in de pocket.

Bij dat bedrijf heeft hij een aantal jaar gewerkt en vanuit daar een stukje overgenomen en thuis voor zichzelf begonnen. Met zijn werk is hij vooral druk met zorginstellingen, recreatie, etc. Uiteraard ook met particulieren. Zo nu en dan neemt hij zijn kinderen daarbij mee om eens een keertje mee te kijken. Zo kwamen ze thuis bij vriendjes van school, maar wat hij vooral bijzonder vindt zijn die keren dat hij zijn twee zonen mee nam naar een zorginstelling hier in de buurt. Hij merkte heel goed dat ze zich meteen realiseerden dat ze het zelf heel erg fijn hebben op school en dat dat niet voor iedereen automatisch is weggelegd. ‘Dat was echt een verrijking voor ze en dat vind ik zelf erg belangrijk’.

‘Dit jaar niet op zaterdag, dan maar op zondag!’

Jörgen is graag verbonden aan de Mijl omdat het een leuk en gezellig evenement is met alles erop en eraan. ‘Vooral nu, met de kinderen, is het een evenement wat bij ons ieder jaar vast op de kalender staat. Sterker nog, we proberen de vakantie altijd in te plannen met de Mijl’. ’s Ochtends als de Mijl afgelopen is, vertrekt hij ieder jaar met zijn gezin om heerlijk een paar daagjes weg te gaan. Nog even zwaaien naar het parcours, kijken hoe alles opgeruimd wordt en er dan een paar dagen lekker tussenuit. De Mijl is dit jaar van vrijdag naar zaterdag 29 juli verplaatst, dat wordt dus niet op zaterdag, maar op zondag vertrekken!

Contact opnemen met De Natris Witgoed: www.natrisservice.nl
 Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen