Jan Verheesplein: feestplein Mijl van Mares

De leukste vakantiedag staat dit jaar gepland voor vrijdag 7 augustus, dan is namelijk de Mijl van Mares. Tijdens dit jaarlijkse wielerevent wordt het Jan Verheesplein omgetoverd tot feestplein.

De leukste vakantiedag staat dit jaar gepland voor vrijdag 7 augustus, dan is namelijk de Mijl van Mares. Tijdens dit jaarlijkse wielerevent wordt het Jan Verheesplein omgetoverd tot feestplein. Vanaf 14.00 uur ’s middags tot in de kleine uurtjes kun je hier terecht om De Mijl in al haar facetten te beleven. 

Kinderplein
Vanaf 14.00 uur begint het feest op het Jan Verheesplein voor de kids én daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om fietsen. De Mijl is ook fun en feesten. Tot 19.00 uur is het Jan Verheesplein een waar kinderparadijs. Je kunt er klimmen, springen, smullen van popcorn en suikerspinnen, pannenkoeken versieren (en opeten!), knutselen en je kunt geschminkt worden. Bovendien vindt op het Jan Verheesplein ook de prijsuitreiking van de Rabo Dikke Banden Race plaats. Niet alleen de kinderen vermaken zich prima op het Jan Verheesplein. Er is ook swingende muziek, eten en drinken en gezelligheid voor de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, buurmannen en buurvrouwen en ooms en tantes. Al deze leuke activiteiten zijn - dankzij Kiekeboe & De Pretflat, Revando, Pannenkoekenhuis De Clown en een flinke groep vrijwilligers - ook dit jaar weer helemaal gratis.

Pruuvenement
Om ook het volwassen publiek te verwennen is er op het Jan Verheesplein bovendien een culinair Pruuvenement. Niels Cornelissen (Sjapoo – Maarheeze), Huub Borg (Borgondia – Maarheeze) en Jurgen van Riet (De Brasser – Budel) zorgen er gezamenlijk voor dat er heerlijke gerechten te proeven zijn.

Voor elk wat wils
’s Avonds is het tijd om onder de sfeervolle megasol te genieten en op de dansvloer te swingen op heerlijke muziek uit de jaren ’70 en ‘80. Wil je even rustig genieten, bijpraten met vrienden of de renners volgen? Ook dat kan prima op het Jan Verheesplein. Voor elk wat wils dus. Samen met de feesttent, de dweilorkestjes en het publiek langs het parcours laat het Jan Verheesplein Maarheeze swingen en genieten tot in de late uurtjes. Mis het niet!

 

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen