De Cyclewear ATB- tocht: ‘garantie’ voor een uitdagende toer

Naast De Mijl gaat ook dit jaar weer de Cyclewear ATB-tocht van start. De derde editie alweer! Gezien het stijgend aantal deelnemers begint de toer in ATB-land een bekend nummer te worden.
Op vrijdag 7 augustus is om 14.30 uur de gezamelijke start. De eerste mijl gaat over het parcours van de Mijl van Mares onder aanmoediging van vele toeschouwers. Vervolgens gaat de tocht richting avontuurlijk gebied.

Twee afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden: 15 mijl (circa 24 km) of 30 mijl (circa 48 km). De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor jonge, oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers. De ‘garantie’ voor een uitdagende toer komt door de weersomstandigheden die in de vorige edities speelde tijdens de toer.
De eerste editie werd gereden onder tropische hitte. Op het toppunt van de hittegolf liep het kwik op tot 39 graden. En vorig jaar werd de koers afgelegd zonder een straaltje zon, maar met heftige regenbuien. De hele dag bleef het letterlijk gieten. Zelfs voor de doorgewinterde ATB’er was het zware kost. Slechts een klein, select gezelschap reed de grote lus van 30 mijl uit.

Verwachting voor dit jaar?

Wat staat ons dit jaar te wachten? In ieder geval een sportieve middag die voor elke fietser passend is.  Na afloop zijn er vele feestpleinen naast het parcours van De Mijl. Aansluitend begint rond 20.00 uur de profronde van de Mijl van Mares en kan er gefeest worden tot in de late uurtjes. We bieden onze deelnemers, naast een onwijs leuke tocht, de gelegenheid voor parkeren, omkleden en afspuiten van de fiets. Onderweg heb je even de kans de beentjes hun welverdiende rust te geven, om daarna weer lekker verder te fietsen. Douchen kan na afloop op 100 meter van de start/finish tot 20.00 uur.

Inschrijven

Om deel te nemen aan te Cyclewear ATB-tocht dien je je bij voorkeur voor 6 augustus 2015 aan te melden. Op de dag zelf kun je je ook nog aanmelden. Om wachtrijen te voorkomen vragen we je echter vooraf online in te schrijven. Aanmelden kan via DEZE LINK onder aan de pagina. Het startgeld van € 5 euro moet voor aanvang van de tocht worden afgerekend in de Feesttent aan het Raboplein. Het startgeld is inclusief sportdrank, mooie goodiebag, leuk aandenken en een consumptiebon voor na afloop.

Stap jij 7 augustus op je mountainbike om de uitdaging aan te gaan?

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen