57e Mijl met twee stralende Rondemissen

Steeds meer wielerrondes schaffen het fenomeen ‘Rondemissen’ af tijdens hun lokale ronde. 'Zonde', vindt De Mijl.
De Mijl van Mares zou namelijk niet compleet zijn zonder twee stralende Rondemissen aan hun zijde. Ook dit jaar is deze zoektocht geslaagd. Op zaterdag 4 augustus a.s. zullen twee mooie blonde koppies het wieler- en feestgedruis vertegenwoordigen. Zij zullen het levende bewijs zijn, dat 'Rondemissen' een meerwaarde zijn bij het wielrennen. 

Kim Mulder en Romy Redeker
Op de vraag: ‘Wie word er Miss Bavaria dit jaar?’, waren de dames het snel eens. ‘Ik denk dat ik het het meeste drink’, lacht Kim. ‘Ja, ik ben wat netter hé, kan ik beter voor Rabobank gaan’, grapt Romy erachteraan. Dat de dames wel van een geintje houden is een feit, net zoals ze er ontzettend veel zin in hebben. Maar met wie hebben we dit jaar nu eigenlijk te maken?

Laten we beginnen met ‘Miss Maarheeze’ oftewel Miss Bavaria; Kim Mulder. We weten al één ding van haar, ze houdt wel van een biertje. Een bekend gezicht wellicht? Dat kan kloppen. Deze blonde schone van 21 jaar zou je al eens van een heerlijke pizza kunnen hebben voorzien of hockeyend voorbij hebben zien komen op het veld. Kim uit Maarheeze werkt namelijk al vijf jaar bij de Sphinx en speelt daarnaast al ruim tien jaar bij de hockeyclub Cranendonck. Deze bezige bij zet zich ook al jaren in als trouwe vrijwilliger voor De Mijl van Mares, maar dit jaar zal het toch even wat anders zijn. ‘Deze Mijl vind ik toch extra speciaal, ik had nooit verwacht dat ze me ooit als rondemiss zouden vragen’, aldus Kim. Naast haar Beauty heeft ze ook nog de Brains, want na de zomer start ze met haar laatste jaar van haar hbo opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement op Avans Hogeschool in Den Bosch.

Laten we de andere Rondemiss niet vergeten, Miss Rabobank; Romy Redeker. Deze stralende 21-jarige verschijning is geboren en getogen in Budel. Je zal nu wel denken, Budel? Maar het is toch de Mijl van Mares? Ook dat klopt. Ondanks dat ze in Budel woont brengt ze veel van haar vrije tijd door in Maarheeze. Ook Romy heeft ruim tien jaar gehockeyd bij hockeyclub Cranendonck en daarnaast zorgt de liefde ervoor dat zij vaak een bezoekje komt brengen in dit mooie dorp. Zij mag dan wel blond zijn, maar de uitspraak ‘dom blondje’ is ook bij haar niet van toepassing. Romy is momenteel druk bezig met de laatste loodjes van haar scriptie voor de hbo bachelor Bedrijfskunde MER, die ze deze week moet verdedigen. Laten we voor haar allemaal een kaarsje opsteken. ‘Als ik dit papiertje in de pocket heb, kan ik me volledig focussen op het leukste wielerevent van het jaar, De Mijl.’

‘Ik heb er onwijs veel zin in om dit jaar samen met mijn vriendin Romy een hele andere kant van De Mijl mee te maken. Als klein meisje hielp ik mijn vader altijd al mee. Vooral het vegen van de tent, de dag na De Mijl, vond ik helemaal fantastisch. Hoeveel euro’s ik daar als jonkie wel niet gevonden heb’, lacht Mulder. Vanaf haar vijftiende heeft ze de bezem definitief vaarwel gezegd en is ze echt actief geworden als vrijwilliger bij De Mijl van Mares. Ook Romy is vereerd dat ze dit jaar naast Kim mag schitteren als Rondemiss. ‘Ik heb de Tour de France van dichtbij mee mogen maken toen ik op vakantie was in Frankrijk, daar kwam de sfeer die het wielrennen met zich mee brengt echt naar voren. Ik hoop dat wij als rondemissen deze sfeer ook bij De Mijl terug zullen zien. ‘ Op de vraag welke wielrenner ze wel eens zouden willen kussen had Kim snel haar antwoord klaar: ‘Marcel Kittel! Dat vind ik wel een knapperd.’

Een Rondemiss zou een Rondemiss niet zijn als ze er op de dag van De Mijl niet prachtig uitziet. Ook tijdens de fotoshoot zijn de Rondemissen door hun al flink in de watten gelegd. Het team van BL3ND zorgt ervoor dat ze qua fashiongehalte niks te kort komen. Zij verzorgen dit jaar de kleding. Maar met alleen mooie kleding kom je er niet. Haarmode Nouveau verzorgt de kapsels van de dames en Kapsalon Iets Anders neemt de visagie voor haar rekening. Alle meewerkende bedrijven komen uit Maarheeze en maken er samen een totaalplaatje van. En het plaatje van het totaalplaatje is, zoals de laatste jaren gebruikelijk, gemaakt door MR Fotografie.
Ready Steady Go!

 


Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen