Gerrit van Hees: 40x Mijl van Mares

Dit jaar is Gerrit van Hees (75 jaar) voor de 40e keer het vertrouwde gezicht in de brandweerkazerne. De locatie waar alle renners zich melden en klaar maken voor de wedstrijd

Een bezige bij, een typering die zeer goed past bij voormalig brandweercommandant Gerrit van Hees. Dit jaar is Gerrit voor het laatste jaar actief op de brandweerkazerne, waar de renners zich melden en klaar maken voor hun wedstrijd. In 1980 was de brandweervereniging voor het eerst actief betrokken bij De Mijl. De hele groep zette zich in voor de entreecontrole en van het één kwam het ander. De brandweerkazerne bleek namelijk ook de perfecte plaats om de renners te ontvangen.

Net achter het parcours, prima bereikbaar en voldoende gelegenheid om om te kleden en de voorbereidingen voor de wedstrijd te starten. In 2019 is Gerrit er voor de 40e keer bij. Dit wordt tevens de laatste keer dat hij er bij is. Vanaf 2020 heeft hij eindelijk tijd om samen met zijn vrouw De Mijl op andere wijze te gaan volgen. Want.... sinds 1980 heeft hij niets gezien van het fietsen, de fun of het feest, want Gerrit was altijd in de kazerne. Geen probleem want al 39 edities genoot hij op zijn manier van De Mijl en dit jaar is hij vastbesloten er weer een mooie editie van te maken.

Van al die jaren zijn er vele verhalen te vertellen en mooie herinneringen om te koesteren. Zo herinnert Gerrit zich nog levendig het afscheid van Servaas Knaven in 2010. Servaas reed diverse keren De Mijl en in 2010 reed hij in Maarheeze zijn laatste wedstrijd. Na de wedstrijd kwam Servaas altijd graag nog een pilsje drinken in de kazerne. Het afscheid verdiende dus wel wat extra aandacht. En zo kwam het dat Servaas bij zijn afscheid een bloemstuk ontving waarin een onderdeel van de brandweerspuit verwerkt was. Verder is het vooral de gezellige drukte vanaf het middaguur tot middernacht waardoor Gerrit jaarlijks geniet van De Mijl.

Op de vraag of hij anderen zou aanraden om zich in te zetten voor De Mijl, kwam direct een heel duidelijk antwoord. "Ja natuurlijk, als Maarheezenaar mag je dit niet missen. De Mijl zet Mares op de kaart en is alleen mogelijk dankzij iedereen die zijn/haar bijdrage levert'. En het is nog hartstikke gezellig ook."

Naast zijn inzet voor de brandweer is Gerrit ook jarenlang raadslid geweest. Tegenwoordig is hij op vrijdag als beheerder in Onze School te vinden en heeft hij eindleijk meer tijd om te schilderen. ´Stil zitten dat is niks voor mij´, aldus Gerrit. 

 

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen