Steven Kruijswijk, Roy Curvers en Jolien D'hoore bij de Mijl van Mares

De eerste namen die in de 54e Mijl van Mares zullen starten zijn bekend!

Nog ruim 1 week en dan is het zover.... de Mijl van Mares. En vol trots presenteren we drie nieuwe renners die vrijdag 7 augustus aan de start verschijnen: Steven Kruijswijk en Roy Curvers bij de Profs en Jolien 'd Hooren, Belgisch kampioene bij de Dames. En hoewel de echte wielerlliefhebbers hen ongetwijfeld kennen, stellen we ze graag kort aan u voor. 

Steven Kruijswijk

De wielercarrière van Steven Kruijswijk begon toen hij zich op vijftienjarige leeftijd bij de plaatselijke fietsclub 'Trap met Lust' (nu TML Dommelstreek) meldde. Het eerste jaar was vooral gericht op het leren aspect. Hij had nog nooit in een peloton gereden. Hij pikte het echter vlug op en al snel pakte hij een aantal onderscheidingen. 

Steven Kruijswijk toonde zijn potentieel toen hij als neo-prof in mei 2010 onverwacht aan de Giro d'Italia mocht deelnemen. Het Rabobank team selecteerde Kruijswijk op het laatste moment nadat Oscar Freire ziek werd. Bij zijn debuut in een Grote Ronde eindigde hij al meteen op de 18e plaats in het algemeen klassement.

In zijn eerste Tour de France in 2012, bereikte hij Parijs als 33e en als derde beste jonge renner. Samen met Robert Gesink en Bauke Mollema, maakte hij deel uit van een Nederlands super trio.

Als gevolg van blessures, die Kruijswijk leed in 2013 werd het daarna even stil qua prestaties. Tot dit jaar dan. In 2015 toonde Steven Kruijswijk weer een uitstekende vorm in de Giro d'Italia. Deze vorm kon hij niet echt doortrekken naar de eerste weken van de Tour de France, maar de Brabander werd wel steeds beter naarmate de Franse koers vorderde. De coureur van LottoNL-Jumbo raakte steeds beter in vorm. Hij eindigde uiteindelijk als 21e in de Tour. 
 

Roy Curvers

Roy Curvers maakte zijn debuut als professional bij Skil-Shimano in 2008, toen hij 28 jaar oud was. Roy is een echte teamspeler met een zeer goed tactisch inzicht.

In 2010 had Curvers een belangrijke en aanvallende rol. In de voorjaarsklassieks zette hij een mooie serie neer met top20 posities in Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Vattenfall Cyclassics Hamburg, Parijs-Brussel en Parijs-Tours. Hij eindigde ook nog eens als 10e in het klassement van Circuit Franco-Belge.

In 2011 won Roy zijn eerste professionele wedstrijd in Halle-Ingooigem. Roy eindigde in stijl, helemaal alleen. Dit jaar werd hij ook verdienstelijk 9e in Parijs-Tours.
In 2012 staat Curvers voor het eerst aan de start in de Tour de France. En de daarop volgende jaren is hij hier iedere keer van de partij. Roy wordt de aanvoerder van het sprintteam en speelde een grote rol bij de vier overwinningen van Marcel Kittel in de Tour de France van vorig seizoen.

Roy heeft van het wielerleven geleerd, dat elke renner verantwoordelijk is voor zijn eigen succes; rijders moeten investeren in hun ontwikkeling en dat met de hulp van experts en trainers kun je proberen te verbeteren. Dit heeft hem ontwikkelt, niet alleen als een sportman, maar ook als persoon.

Jolien D'Hoore

Jolien D'Hoore is al in de jeugdreeksen een talentrijk wielrenster. In het baanwielrennen haalde ze verschillende nationale titels bij de elite, terwijl ze feitelijk nog junior was. Tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen in 2008 maakte ze haar debuut bij de profs. 

Op 1 januari 2009 maakte ze de overstap naar de profs bij Topsport Vlaanderen - Ridley, de vrouwenwielerploeg van Topsport Vlaanderen. Ze werd er ploegmaat van onder andere Maaike Polspoel en Kelly Druyts.
2012 betekende voor D'Hoore het jaar van de doorbraak. Niet alleen werd ze op de wereldkampioenschappen baanwielrennen te Melbourne negende in het Omnium. Maar later dat jaar, bij de Olympische Spelen eindigde ze zelfs als 5e. En tussendoor was ze ook nog even Belgisch kampioene op de weg geworden.

Vanaf 2013 richtte D'Hoore zich meer op de weg. Ze veranderde hiervoor van team en stapte over naar Lotto-Belisol Ladies. Bij het Belgische team is ze de kopvrouw. In haar eerste seizoen behaalde ze ereplaatsen in de GP Cholet en de Energiewacht Tour, ze won ook Dwars door de Westhoek in de spurt. Het daarop volgende jaar werd ze weer Belgisch Kampioen en won ze en passant de wereldbeker in Guadalajara. In 2015 stapte ze over naar het team Wiggle Honda en werd ze in Tervuren, voor de 3de maal, Belgische Kampioene bij de dames elite.

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen