Wout Poels start in Mijl van Mares

Na Steven Kruijswijk en Roy Curvers heeft ook Wout Poels gekozen voor De Mijl.
Wout reed een zeer goed Tour, dankzij zijn inspanningen lukte het teamgenoot Froome om de gele trui te bemachtigen en te behouden tot in Parijs. En direct na de Tour was Poels wederom succesvol. Hij troefde in "Daags na de Tour" in Boxmeer landgenoot Robert Gesink af. 

Bij aanvang van het seizoen 2009/2010 werd hij full-prof bij Vacansoleil. Op dat moment was hij de jongste Nederlandse wielerprof. Wout Poels staat bekend als een van de grootste klimtalenten van Nederland. In 2011 startte Poels voor het eerst in de Ronde van Frankrijk. Deze ronde wist hij door ziekte echter niet uit te rijden. In de Ronde van Spanje van dat jaar wist hij zijn klimtalent te bevestigen. Zo finishte hij als tweede op de gevreesde Angliru, achter de latere winnaar van de Vuelta, Juan José Cobo. In het daaropvolgende jaar, 2012, reed Poels een sterke Tirreno-Adriatico. Hij eindigde als 8e in het algemeen klassement en won het jongerenklassement. 

Wout is een absolute doorzetter. In 2012 moest hij in de Ronde van Frankrijk weer in de eerste week opgeven, ditmaal na een massale valpartij in de zesde etappe. Hierbij liep hij een gescheurde nier en milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben op. Ondanks deze zware kwetsuren wist Poels nog tien kilometer verder te fietsen voordat hij na aandringen van zijn ploegleider opgaf. 

Dit jaar reed Wout Poels zeer sterk in de Tour de France. Hij deed met name in de Alpen uitstekend werk voor Froome. "Het is supergaaf als je op die sleutelmomenten je steentje kunt bijdragen aan een Tourzege." 

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen