De Mijl contracteert ook Lieuwe Westra

Vrijdag 7 augustus staat ook de sterke Friese wielrenner Lieuwe Westra in Maarheeze aan de start.
Hij bindt dan de strijd aan met Steven Kruijswijk, Roy Curvers en Wout Poels en de rest van het rennersveld. Pas op ‘Ut Beest’ gaat los!

Lieuwe Westra

Lieuwe Westra reed al diverse grote koersen. In 2009 nam hij deel aan de Ronde van Spanje, zijn eerste grote ronde als professional. In 2011 maakte Westra deel uit van de selectie van Vacansoleil voor de Tour de France. In 2012 won hij de Ronde van Denemarken. In 2013 in de Tour, moest op minder dan veertig kilometer van de eindstreep opgeven omdat hij door ziekte het peloton niet meer kon volgen. En in de Tour de France van 2014 was hij belangrijk voor de Tourzege van Vincenzo Nibali.

Lieuwe staat bekend om zijn aanvallende manier van koersen en heeft aanleg voor tijdrijden. In 2009 eindigde hij in de laatste lange tijdrit van de Vuelta als tiende. Terwijl hij in de tweede rit werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner. In 2010 pakte hij het brons bij het NK tijdrijden. In 2012 won Westra niet alleen de vijfde etappe (met finish bergop!) in Parijs-Nice. Maar werd hij ook nog tweede in de afsluitende tijdrit. Op 20 juni van dat jaar werd hij voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen tijdrijden. En het jaar daarop, in Winsum prolongeerde de Fries zijn nationale titel op de individuele tijdrit.

Na de ondergang van Vacansoleil-DCM, waarvoor hij 5 jaar reed, maakte Westra bekend dat hij het seizoen 2014 in dienst van Astana zou afwerken. Bij Astana boekte hij twee ritzeges in het voorjaar, de afsluitende rit in de Ronde van Catalonië en de koninginnenrit in het Critérium du Dauphiné. Ook dit jaar begon hij sterk, met een 2e plaats tijdens de eerste etappe van de Tour Down Under. Verder achtervolgde pech, valpartijen en ziekte hem. En in de Tour de France bracht zijn kopman (Nibali) dit keer niet wat er van hem gehoopt werd. Maar bij De Mijl zal Lieuwe heel graag willen laten zien dat zijn vorm er weer is. En dat ze hem niet voor niets ‘Ut Beest’ noemen!
 

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen