Een mooi rennersveld aan de start van De Mijl

Vers van de pers: Jos van Emden heeft getekend én de kans is zeer groot dat ook de Belgische coureur Maarten Wynants van start gaat komende vrijdag.
Daarnaast is ook de komst van o.a. Rob Ruijgh en Twan Castelijns (Hapert) zeker. Twan rijdt tijdens de Mijl voor Lotto-Jumbo omdat hij hier stage mag lopen en mogelijk een profcontract kan 'verdienen'. Andere regionale namen aan de start zijn Twan Brusselman (Helmond), Patrick van Leeuwen (Hilvarenbeek), Sam Oomen (Tilburg) en Geert van der Weijst (Reusel). Daarnaast mogen dit jaar twee Elite/ Beloften renners uit de regio zich in de strijd bij de professionals gaan mengen: Ruud Kooijmans (Maarheeze!) en Ferdi van Katwijk (Wanroij).
 
Bij de Elite Vrouwen/ Vrouwen B worden ná De Mijl nog twee ritten van het Baby-Dump KempenKlassement verreden. De dames uit de top daarvan zullen in Maarheeze dus de nodige punten willen halen. Evy Kuijpers, de huidige leidster van het klassement, kan niet naar De Mijl komen, omdat ze ons land vertegenwoordigd op het EK in Estland. Vera Koedooder (Apeldoorn), de nummer 3 in het klassement, komt graag weer naar Maarheeze én ziet natuurlijk zo haar kans om Evy voorbij te steken! En ook de nummer 4, Britt Teunissen (Ysselsteyn LB) en nummer 5, Carleen Baas (Den Dungen) zullen er bij onze Mijl weer vol voor gaan om een inhaalslag te kunnen maken. Onze Belgische toeschouwers zullen hun support waarschijnlijk geven aan Jorien D’hoore van Lotto-Belisol Ladies. Bij het Belgische team is ze de kopvrouw en dit jaar werd ze in Tervuren, voor de 3de maal, Belgische Kampioene bij de dames elite!
 
Bij de Elite/ Beloften wordt ieder jaar hard gekoerst. De fervente wielerliefhebbers kunnen daarbij hun hart echt ophalen. Ontsnappingen, felle demarrages, tussensprints, samenwerken of niet? Alles wat het wielrennen zo mooi maakt zit in deze koers. Want ook in deze categorie wordt gestreden voor het Baby-Dump KempenKlassement. Bij De Mijl is voor hen de op één na laatste kans om punten te scoren. De meeste toppers komen daarom naar Maarheeze. Koos Jeroen Kers uit Amstelveen staat er dit jaar goed voor. Hij veroverde dit jaar al drie keer de gifgroene Baby-Dump leiderstrui. Maar ook Lars van de Vall is met 9 punten achterstand nog in de race om de eindoverwinning. Coen Vermeltfoort is qua punten nog niet kansloos. Maar door zijn deelname aan de Ronde van Portugal zal hij bij De Mijl niet aan de start verschijnen. Ook Jasper de Laat en Marco Brus, de huidige nummer 4 en 5 uit het klassement, komen naar Maarheeze om de nodige punten te sprokkelen.
 
Het rennersveld is wat ons betreft nog niet compleet. Komende dagen houden we je op de hoogte via onze website, Facebook en Twitter

Fotografie: Kempenfoto.nl

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen