De Cyclewear ATB- tocht: ‘garantie’ voor een uitdagende toer

Naast De Mijl gaat ook dit jaar weer de Cyclewear ATB-tocht van start. De vierde editie alweer! Gezien het stijgend aantal deelnemers begint de toer in ATB-land een bekend nummer te worden.
Op vrijdag 5 augustus is om 15.45 uur de gezamenlijke start. De eerste mijl gaat over het parcours van de Mijl van Mares onder aanmoediging van vele toeschouwers. Vervolgens gaat de tocht richting avontuurlijk gebied.

Twee afstanden
Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden: 15 mijl (24 km) of 30 mijl (48 km). De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor jonge, oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers. De ‘garantie’ voor een uitdagende toer komt door de weersomstandigheden die in de vorige edities speelde tijdens de toer.
De organisatie hoopt dat de weergoden De Mijl én de Cyclewear ATB-tocht goed gezind zijn. Hoewel bij eerdere edities het weer niet altijd ideaal was (tropische hitte en heftige regenbuien zijn De Mijl niet onbekend). Vorig jaar was het weer tijdens de tocht prima en ook dit jaar hoopt de organisatie op een vrolijke, zonnige dag.

Verwachting voor dit jaar?
Wat zeker is, is dat de deelnemers een sportieve middag te wachten staat. Een middag die voor elke fietser geschikt is.  Na afloop zijn er vele feestpleinen naast het parcours van De Mijl. Aansluitend begint rond 19.30 uur de profronde van de Mijl van Mares en kan er gefeest worden tot in de late uurtjes. De reclamekaravaan trekt vanaf 18.30 over het parcours.

Inschrijven
Om deel te nemen aan te Cyclewear ATB-tocht dien je je bij voorkeur voor 5 augustus 2016 aan te melden. Ook op de dag zelf kun je je ook nog aanmelden. Om wachtrijen te voorkomen vragen we je echter vooraf online in te schrijven. Aanmelden kan via www.mijlvanmares.nl. Het startgeld van € 6 euro moet voor aanvang van de tocht worden afgerekend in de Feesttent aan het Raboplein.  Voor het startgeld krijgen de deelnemers een prachtige tocht, is er de gelegenheid om te parkeren, om te kleden en de fiets af te spuiten. Onderweg is er gelegenheid om de beentjes hun welverdiende rust te geven, krijgen deelnemers een sportdrank,  een toepasselijke goodiebag en een leuk aandenken. Tot slot is er gelegenheid om te douchen (100 meter van start/finish) en krijgen deelnemers een consumptiebon om na afloop langs het parcours gezellig na te praten en te genieten van De Mijl.

Stap jij 5 augustus op je mountainbike om de uitdaging aan te gaan?

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen