Rabo Dikke Banden Race: dé fietswedstrijd voor jou!

Heb je zin in een fietswedstrijdje waar je de snelste kunt zijn? Zijn de banden van je fiets goed opgepompt en ben je tussen de 7 en 12 jaar oud?

Doe dan mee aan de Rabo Dikke Banden Race! Je rijdt de race op je eigen fiets (geen racefiets) tegen leeftijdsgenootjes. Denk je dat jij snelste bent?

Feiten op een rij:
  • De Rabo Dikke Banden Race is een 'officiële' fietswedstrijd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar;
  • De wedstrijden staan onder toezicht van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie);
  • De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes en city bikes met tenminste een banddikte van 28 mm;
  • Fietsen met versnelling zijn toegestaan; racefietsen zijn niet toegestaan;
  • Het is verplicht om een fietshelm te dragen; heb je geen wielerhelm, wees gerust je kunt een helm lenen van de organisatie;
  • Je mag alleen meedoen als je geen wedstrijdlicentie van de KNWU hebt.
Doe mee met de Dikke Banden Race!
Meer over de Rabo Dikke Banden Race
De Rabo Dikke Banden Race wordt gereden in drie leeftijdscategorieën waarbij het geboortejaar bepalend is:
  • Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2008 en 2009
  • Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2006 en 2007
  • Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2004 en 2005
De wielerwedstrijd voor de jeugd is onderdeel van de Mijl van Mares, dé wielerronde van Mares op 5 augustus 2015. De Rabo Dikke Banden Race wordt gereden op het officiële wedstrijdparcours van de Mijl van Mares. Jij rijdt dus hetzelfde parcours als de profs! En dat betekent dat de weg is afgezet, de EHBO aanwezig is voor het geval het toch een keertje mis gaat.
 

Winnen?

De prijsuitreiking en huldiging vindt plaats op het Jan Verheesplein. Het plein dat tijdens de Mijl dé plaats is waar alle kids-activiteiten plaatsvinden. En dat is nog niet alles. De winnaar van elke categorie mag meedoen met de landelijke race. Wie weet wordt jij ontdekt als hét wielertalent van Nederland! Dus spreek met je vrienden en vriendinnen af om samen mee te doen aan de leukste fietswedstrijd van Maarheeze. Ontdek wie de snelste is op het officiële wedstrijdparcours van de Mijl van Mares.
 
Schrijf je in
Aanmelden is eenvoudig. Ga naar www.mijlvanmares.nl en klik op ‘Dikke Banden Race’. Je vindt daar alle informatie én het inschrijfformulier. Heb jij je aangemeld? Kom dan op 5 augustus naar de feesttent op het Raboplein. Daar krijg je jouw startnummer, wordt gekeken of jouw fiets voldoet aan de eisen én eventueel kun je hier ook een fietshelm lenen; want bij een officiële wedstrijd is een fietshelm verplicht. De start van de Rabo Dikke Banden Race is om 15.00 uur.

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen