Aangenaam!

Nieuwe bestuursleden van De Mijl: stel je voor!

Na maanden actief speuren in eigen gelederen en kennissenkring én een krachtig media-offensief kon het bestuur van de Mijl van Mares enkele weken geleden al melden dat er nieuwe bestuurders gevonden zijn. Naast dé twee vacante sleutelposities (penningmeester en opbouw-operatie) is ook een derde bestuurslid aangesteld: een bestuurslid “Horeca”.

De penningmeester

Patrick Govers is 29 jaar. Geboren en getogen in het mooie Maarheeze. Tijdens zijn studententijd heeft hij een tijd in Tilburg op kamers gezeten en ook heeft hij een half jaar in de Verenigde Staten gestudeerd en gewoond. Na zijn studie is Patrick met zijn Lonneke in Eindhoven gaan wonen om vervolgens anderhalf jaar geleden weer terug te keren naar Maarheeze.

In Maarheeze is Patrick altijd al actief geweest bij de voetbalclub. Eerst als speler en sinds dit jaar ook als trainer. Hij speelt momenteel zelf in het 3e elftal en geeft training aan de B1.

Maar ook het wielrennen trekt hem aan. Op een doordeweekse avond en in de weekenden, met name als het voetbalseizoen ten einde is, trapt hij zelf de nodige kilometers weg.

Na een aantal jaren in de finance en de afgelopen jaren in de online marketing start Patrick komende maand bij Yacht, als interim finance professional. Vanuit die rol zal hij bij verschillende opdrachtgevers tijdelijk een financiële functie gaan vervullen. Vanwege deze achtergrond polste zijn broer Carlo, al jarenlang vrijwilliger bij de Mijl, of Patrick interesse zou hebben in de rol van penningmeester. “Hoe langer ik er over nadacht, hoe sterker het gevoel werd dat ik ervoor wilde gaan. Ik vind de Mijl namelijk een gigantisch mooi evenement, waar ik ieder jaar bij ben en waar we ieder jaar met veel mensen volop van genieten. Een evenement wat bij Maarheeze hoort en waarvan ik vind dat we deze voor het dorp moeten behouden. Ik wil daar daarom graag mijn steentje aan bijdragen en heb dan ook ja gezegd tegen de rol van penningmeester.”

Bestuurslid “Operatie & Logistiek”

Bram Baks is 37 jaar geleden geboren in Eindhoven. Maar hij is al vanaf zijn jonge jeugdjaren woonachtig in Maarheeze. En tegenwoordig woont hij in dit mooie dorp, samen met Gwen Janssen en zoon Bas van 5 jaar. Bram is in Maarheeze géén onbekende. “De Maarheezenaar zou mij kunnen kennen van Harlekijn en het Harlekijn Festival, waar ik enkele jaren een bestuursfunctie heb vervuld. Al zullen de meeste mensen mij kennen van de jaren die ik bij de Super (de Boer) gewerkt heb.” Tegenwoordig (al sinds 2012) is Bram bedrijfsleider bij Logistiek Centrum Weert. Dit bedrijf verzorgt de opslag en het verzendklaar-maken van pakketjes namens webshops. Wat dat betreft sluit Operatie & Logistiek mooi aan bij zijn dagelijkse bezigheden.

“Ik heb gereageerd op de `4 voor 12`-oproep (of in mijn geval nog net 5 voor 12), omdat ik het een mooie uitdaging vind om mijn steentje bij te dragen in de organisatie van een activiteit als De Mijl. Gezien de vele reacties op de oproep blijkt dat Maarheeze (en omstreken) de Mijl een warm hart toedraagt, en dan is het mooi om daar deel van uit te kunnen en mogen maken. Velen willen dat De Mijl blijft bestaan en uiteraard deel ik die mening.”

Bestuurslid “Horeca”

Koen Baks is, net als Bram, ook in Eindhoven geboren. Niet geheel toevallig. Want het zijn broers. Koen is 2 jaar jonger en heeft ook zijn hele verdere jeugd in Maarheeze doorgebracht. Na enkele jaren ‘buitendorps’ is ook Koen weer neergestreken in Maarheeze. Hij heeft het hier heel leuk met Nathalie.

Koen zal voor veel Maarheezenaren een bekend gezicht zijn. “Ik heb tien jaar gewerkt bij de Smeltkroes, een aantal keren opgetreden bij de Bonte Avond van de Muuzevangers en de afgelopen twee edities deze Bonte Avonden gepresenteerd. En anders kennen ze me misschien wel van de volleybal (héél lang geleden) of de Badmintonvereniging.” Na een aantal jaren bij de Sligro te hebben gewerkt, is Koen inmiddels alweer 5 jaar bij De Haan Minerale Oliën werkzaam als regiomanager tankstations. Met zijn ervaringen van de Smeltkroes en de Sligro én zijn huidige manager-ervaringen is Koen klaar voor zijn rol als bestuurslid Horeca. “Ik ga me volledig richten op de activiteiten van de horecapunten op de verschillende plekken tijdens De Mijl. Hoe krijgen we meer omzet uit deze punten, zodat het feest alleen maar groter wordt. Want dit evenement is een te mooi feest is, dat nooit verloren mag gaan voor Maarheeze.

Samen met de andere bestuursleden én een grote groep vrijwilligers van de Mijl willen deze 3 nieuwe enthousiaste bestuursleden dit evenement toekomstbestendig houden, zodat iedereen kan blijven genieten van dit fantastische evenement. 

 

Op de foto van links naar rechts: Patrick, Bram en Koen

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen