De 56e Mijl op zaterdag 29 juli 2017

Jarenlang was ‘de tweede vrijdag na de Tour’ de vaste datum van de Mijl van Mares. Vanaf 2017 kunnen wielerliefhebbers al eerder genieten van De Mijl.
Vanaf dit jaar wordt De Mijl namelijk voortaan op de ‘eerste zaterdag na de Tour’ verreden. In 2017 is dat dus op zaterdag 29 juli! Al enkele jaren is de organisatie van de Mijl van Mares bezig met het kritisch bekijken van de mogelijkheden om het evenement te verbeteren. Wat kan er gedaan worden om dit fantastische evenement ook voor de lange termijn te behouden. Daarbij wordt dan gekeken naar parcours, programma en dus ook de datum. En na de gewenste aanvulling en vernieuwing van het bestuur is de volgende stap gezet: de koers wordt voortaan op een andere dag georganiseerd.
 
Met het organiseren van De Mijl op een zaterdag is De Mijl vanaf 's middags aantrekkelijker voor een grotere groep bezoekers. Zeker omdat ook het programma wordt aangepast, waardoor er nog meer te zien en te beleven is bij De Mijl. Later volgt hier meer informatie over.
 
Een vrije zaterdag, op de wielerkalender én niet conflicterend met evenementen in de gemeente en regio, werd uiteindelijk gevonden op de ‘eerste zaterdag na de Tour’. Bijkomend voordeel is dat de wielerliefhebber de Tour nóg verser in gedachten heeft. Het wordt natuurlijk wel even schakelen. Bezoekers, werkorganisatie sponsors: iedereen gaat De Mijl een andere plaats in de agenda geven. En misschien worden ook de vakantieplannen nog wel bijgesteld!? Het bestuur gaat vol voor de nieuwe datum en de nieuwe mogelijkheden.
 
De ‘eerste zaterdag na de Tour’ is komende jaren de dag waarop De Mijl verreden zal worden. Dus noteer het in je agenda: “zaterdag 29 juli 2017 = Mijl van Mares”! En kom ook “Fietsen, Fun en Feesten”, want dát is waar het al jaren om draait.

Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen