Dylan Groenewegen naar de Mijl van Mares in Maarheeze

Onder andere Dylan Groenewegen, Roy Curvers en Albert Timmer aan de start van de wielerronde in Maarheeze.
De nieuwe Mijl van Mares is dit jaar voor het eerst de zaterdag direct na de Tour. En laat dat nu nu net een van de hoogtijdagen voor de profs zijn. Naast de ronde van Polen, de London Classic en Clásica San Sebastián moet de mijl concurreren met enkele Nederlandse ritten. ,,Er zijn in de 2,5 week na de tour vijftien wedstrijden in Nederland en nog eens tien in België", laat wielermanager John van den Akker vanuit Frankrijk weten. ,,Driekwart ligt voor de tour al vast maar we proberen gedurende de tour steeds zoveel mogelijk met managers en renners in gesprek te blijven." De grote favorieten Tom Dumoulin en Bauke Mollema zullen in ieder geval hun opwachting maken in Boxmeer. In Maarheeze verschijnen Dylan Groenewegen Lotto/Jumbo), Roy Curvers en Albert Timmer (beiden Team Sunweb) aan de start.

Het is het grootste dorpsfeest van het jaar maar de hoofdmoot blijft het gratis toegankelijke profcriterium

Hand op de knip

Maar het viel nog niet mee, zegt André Kraaijvanger van de Mijl van Mares. ,,Het is erg lastig om voor het einde van de tour een contract af te sluiten. De meeste renners hopen nog iets te winnen en willen daarom van tevoren geen prijsafspraken maken." Maar voor de Mijl geldt: hand op de knip. Want een mooie 56e editie is leuk, maar het is nóg leuker om ook nog een zeventigste en een tachtigste Mijl te organiseren. De organisatie van de Mijl van Mares is erg blij met het rennersveld. ,,Je weet van tevoren nooit welke ploegen waar gaan meedoen", zegt Kraaijvanger. ,,We prijzen onszelf gelukkig dat we zo'n leuk rennersveld bij elkaar hebben gekregen."

De Mijl richt zich al enige jaren niet meer op de groene en gele truidragers maar benadrukt met de slogan 'Fietsen, Fun en Feesten' dat het evenement meer is dan een wielerwedstrijd. ,,Het is het grootste dorpsfeest van het jaar maar de hoofdmoot blijft het gratis toegankelijke profcriterium", aldus Kraaijvanger.


Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen