​Fietsend door het laatste nieuws

Het aftellen is begonnen, aankomend weekend is het dan zover, het leukste Maarheezer evenement van het jaar; de Mijl van Mares. Fietsen, Fun & Feesten
En dat gaat ook dit jaar zeker weer gebeuren. Dat voorpret ook belangrijk is staat als een ‘Mijlpaal’ boven water, vandaar dat je nog voor een laatste keer wordt meegenomen door het laatste nieuws.

De weersverwachting is positief, het zonnetje gaat schijnen. En wat is fijner dan met mooie temperaturen, een biertje of wijntje in je hand en leuke muziek, te gaan barbecueën? Schrijf je daarom nog snel in voor de bbq op het Jan Verheesplein. Daar staat vanaf 19.00 uur ook een DJ met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ‘90 om jou helemaal uit je plaat te laten gaan. Dus wacht niet langer en trek je dansschoenen uit de kast.

Mijlopoly

Wist je dat je dit jaar de trotse eigenaar kunt zijn van jouw eigen stukje Mijl? Net als in het bordspel Monopoly kun je dit jaar stukjes van de Mijl ‘kopen’ en ‘bebouwen’. Door dit te doen, bezit jij een eigen (virtueel) stukje van het parcours. Ga naar onze website, klik op Mijlopoly en koop voor het bedrag van €10,- jouw eigen stukje mijl. Ben je fanatiek? Dan kun je er ook statafels of zelfs een partytent op ‘bouwen’. Inmiddels is de verkoop van onze loten ook van start gegaan, dus koop zo’n prachtig lot, waarmee je de Mijl van Mares steunt én kans maakt op één van de schitterende prijzen

De Mijlpaal

Dit jaar wordt ook de Mijlpaal gelanceerd. Dit is een grote bockworst van maar liefst 180 gram.  Voor de echte doorzetters die net wat extra energie nodig hebben voor, tijdens of na het feesten. Het zal op één plek verkrijgbaar zijn waar een kraam staat vol beruchte ‘Mijlpalen’. Want zo’n Mijlpaal, ‘die fietst er wel in’.

Joop Zoetemelk en Jan Janssen

Onze burgemeester Marga Vermue heeft twee Tourwinnaars uitgenodigd om samen met haar en haar ‘wielervrienden’ een Prominentenronde te rijden. Dit zijn Joop Zoetemelk en Jan Janssen. Deze ronde zal buiten het parcours van de Mijl plaatsvinden, maar de start en finish zullen wel op de Stationsstraat zijn! Een uitgelezen mogelijkheid voor de wielerfanaten om de Nederlandse winnaars van de Tour de France eens in het echt, op hun stalen ros, te mogen aanschouwen.

Daarnaast nog het aller verste nieuwtje; Dylan Groenewegen is de winnaar van de slotetappe van de Tour de France 2017 en wij mogen met trots melden dat hij ook tijdens de Mijl van Mares aan de start verschijnt. Vanaf as. donderdag wordt er gestart met de opbouw van de Mijl van Mares, inclusief heel veel statafels en heel grote tenten. Wij zijn in ieder geval aan het aftellen, en hopen jullie allemaal te zien op de 56e Mijl van Mares op zaterdag 29 juli.
Mediapartner van de Mijl:

Hoofdsponsoren

Vrienden van de Mijl

Hoevenaars Bestratingen