De Dikke Banden Race

Heb je zin in een fietswedstrijdje waar je de snelste kunt zijn? Zijn de banden van je fiets goed opgepompt en ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe dan mee aan de Dikke Banden Race!

Wil jij wel eens meedoen aan een officiële wielerwedstrijd? Fietsen op een afgezet parkoers onder luid gejuich van echt publiek? Met de kans dat je als eerste over de streep komt? Tijdens de Dikke Banden Race op zaterdag 27 juli in Maarheeze kan het! Gewoon op je eigen fiets. De start is om 14.00 uur. En dat is niet eens alles. Want als je wint mag je meedoen aan de grote finale!

Wat is de Dikke Banden Race?

De Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Je mag eraan meedoen op je eigen fiets mét minimaal een banddikte van 28 mm. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt. Er mogen zelfs versnellingen op zitten. Als het maar geen racefiets is, want dat zou niet eerlijk zijn.

Het parcours waarop je fietst is helemaal vrij van verkeer. Je hoeft dus niet op auto’s en brommers te letten. Je moet gewoon zo hard mogelijk fietsen.

Voor wie is de Dikke Banden Race?

De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.

Hoe kun je meedoen?

Via het inschrijfformulier kun je je eenvoudig inschrijven. Het is in ieder geval slim als je je vader of moeder het volgende stukje even laat lezen én dat zij het goed vinden dat je mee doet. En natuurlijk vraag je meteen of zij met zoveel mogelijk mensen jou komen aanmoedigen.

Roep je ze meteen even, dan kun jij alvast gaan trainen!

Beste ouders

De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door Stichting de Mijl van Mares. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht!

Mocht uw kind die niet hebben dan is die gratis bij de organisatie te leen. Vrijwilligers van de Mijl van Mares zorgen ervoor dat alles goed verloopt. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Het enige dat u zelf hoeft te doen is de kinderen aanmoedigen. 

Want u komt toch ook?